opc_loader


De computerspecialist bij u in de buurt! Reparatie in eigen technische dienst. 
Voor hulp op afstand, klik hier voor installatie van de software. Onze nieuwe actieflyer is uit :-)
  


Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers voor naderend einde


 

Microsoft kondigde het einde van de ondersteuning van Windows 7 eerder al aan, maar maar nu waarschuwt het besturingssysteem gebruikers ook actief. Na tien jaar loopt de ondersteuning voor Windows 7 ten einde. We weten dat verandering moeilijk kan zijn, dus we zijn er om je te helpen met aanbevelingen voor wat je nu kunt doen. We beantwoorden graag al je vragen over het einde van de ondersteuning, die formeel stopt per 14 januari 2020.


Windows 7 krijgt sinds 2015 al geen nieuwe functies meer en in 2016 zei Microsoft dat het vanaf januari 2020 stopt met beveiligingsupdates voor Windows 7. Nu herinnert Windows 7 consumenten dat het einde nadert voor hun besturingssysteem en dat een update naar Windows 10 verstandig is. 


Terwijl Windows 10 al in de zomer van 2015 verscheen, had Windows 10 pas begin 2019 meer gebruikers dan Windows 7. Dat terwijl gebruikers van Windows 7 en Windows 8 in het eerste jaar na het verschijnen van Windows 10 een gratis upgrade kregen aangeboden.


Overstappen
Windows 10 had in zijn begintijd echter te kampen met het slechte imago van Windows 8. Met dat systeem zette Microsoft vol in op touchscreens, maar dat bleek niet populair. Gebruikers misten bekende onderdelen zoals het Start-menu en vonden de nieuwe interface verwarrend. Met Windows 10 bracht Microsoft de update die veel gebruikers wel wilden, maar gebruikers moesten weer overtuigd worden. Bedrijven die nog niet klaar zijn voor de overstap naar Windows 10, kunnen tegen betaling door Microsoft worden voorzien van beveiligingsupdates voor Windows 7. 


Vicomputer adviseert
Consumenten doen er goed aan Windows 7 niet meer te gebruiken nadat de ondersteuning op 14 januari 2020 stopt. Hun systeem is dan mogelijk vatbaar voor hacks, omdat beveiligingslekken niet meer worden gedicht. Ook zullen veel bedrijven aan klanten geen ondersteuning verlenen voor software en diensten die gebruikt worden op een verouderd besturingssysteem. 


Wat betekent einde van ondersteuning?
Wanneer Windows 7 op 14 januari 2020 het einde van ondersteuning bereikt, stopt Microsoft met het bieden van technische ondersteuning bij eventuele problemen, software-updates en beveiligingsupdates of fixes. Na het stopzetten van de ondersteuning zullen nieuwe soft- en hardware vaak niet meer met uw PC werken.


U loopt een groot risico als u verbinding maakt met internet of mail. Banken blokkeren vaak de toegang en hackers hebben vrij spel. Wacht dus niet te lang en maak een afspraak in onze winkel.
 

Windows 10 Upgrade
Is uw computer in staat om Windows 10 te draaien? Laat hem dan op onze technische dienst upgraden. Uw PC wordt naar de nieuwste versie van Windows 10 bijgewerkt en wij zorgen ervoor dat al uw bestanden netjes behouden blijven. Ook zullen wij zo veel mogelijk uw instellingen en programma’s overzetten zodat u weer moeiteloos een paar jaar vooruit kunt. 


Dit geldt behalve voor Windows 7 en 8 PC’s ook voor computers die al een oudere versie van Windows 10 draaien. Ook in combinatie met een SSD upgrade en/of onderhoudsbeurt mogelijk zodat uw PC weer supersnel wordt.